Jihadistes lapiden per primer cop una dona a Síria per "adúltera"

Estat Islàmic executa 11 civils en un camp de gas

Una dona ha estat lapidada al nord de Síria pel grup radical Estat Islàmic ( EI ) , que la va considerar culpable d'" adulteri ". Es tracta de la primera condemna d'aquest tipus emesa pels jihadistes en aquest país , segons ha informat avui l' Observatori Sirià de Drets Humans .

La lapidació va tenir lloc ahir dijous a la localitat d'Al Tabaqa , a la província septentrional d'Al Raqa , després de la pregària del vespre . La dona va morir després de ser lapidada en públic en un mercat popular d'aquesta població .

A finals de juny, l'EI va proclamar un califat islàmic a l'Iraq i Síria , després de prendre àmplies zones .

Al Raqa és el feu principal de l'EI al territori sirià , on aplica una interpretació estricta de la xaria o llei islàmica .

D'altra banda , l'Observatori ha afirmat que els jihadistes van executar ahir 11 empleats civils al camp de gas d'Al Shaer , a la província central de Homs , durant l'assalt al lloc que va acabar sota el control dels extremistes . Almenys 90 efectius de les forces del règim , guàrdies del camp i milicians progovernamentals van perdre la vida durant l'atac de l'EI , que només va patir 21 baixes .

L'ONG ha publicat avui un vídeo a internet en què es poden veure les restes d'algunes de les víctimes , moltes d'elles, mutilades .

En un moment de la gravació , apareix un dels jihadistes colpejant el cap d'un cadàver amb la sola de la sabata , en senyal de menyspreu .