L'Aràbia Saudita permetrà a les dones entrar als estadis esportius

Aquesta mesura és un nou indicador d'obertura després del decret que els permetrà conduir

L'Aràbia Saudita ha anunciat que per primera vegada permetrà que les dones assisteixin als esdeveniments esportius en tres estadis en concret. Són els de Jiddah, Dammam i Riad, segons va explicar el director de l'Autoritat General d'Esports, Turki al-Sheij, en una roda de premsa a última hora del diumenge.

A partir del 2018, els estadis en qüestió comptaran amb zones específiques per acollir dones acompanyades dels seus marits. Fins ara, estava prohibit que acudissin en aquest edifici públic, ja que a l'Aràbia Saudita impera una estricta separació de sexes que impedeix que homes i dones comparteixin el mateix espai en restaurants o altres locals d'oci. 

La mesura se suma a la que aixecarà la prohibició que les dones puguin conduir, anunciada fa un mes. A partir del juny vinent les dones podran posar-se al volant en l'únic país que ho seguia impedint fins ara. 

Les dones saudites celebren poder posar-se al volant

Aquests anuncis representen una petita obertura i amplien els drets de les dones a l'Aràbia Saudita. De fet, el príncep hereu, Mohamed bin Salman, ja va presentar un programa reformador amb l'objectiu de flexibilitzar l'estil de vida saudita de cara al 2030. Fins ara, el país segueix la interpretació més conservadora de l'islam sunnita, el wahhabisme, que limita enormement el paper de la dona.

L'Aràbia Saudita fa un tímid pas cap a l'obertura

Més continguts de