L'Estat Islàmic mostra en vídeo els atacants de París quan s'entrenaven a Síria i l'Iraq

El missatge amenaça la Gran Bretanya amb un nou atac

L'Estat Islàmic ha mostrat en un vídeo els sospitosos d'haver perpetrat els atacs de París del 13 de novembre, que van deixar 130 morts, mentre eren entrenats presumptament a Síria i l'Iraq. El vídeo, de 17 minuts, amenaça amb nous atacs a Londres i mostra el primer ministre britànic David Cameron i el president de la cambra dels comuns, John Bercow, amb un punt de mira sobre la cara.

Al vídeo hi apareixen Bilal Hadfi, Samy Amimour i Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell dels atemptats de París, identificats amb els seus noms de guerra, mentre participen en decapitacions o fan pràctiques de tir. La data, l'autenticitat i la ubicació de l'enregistrament no han pogut ser verificades. Si es confirmen, es demostraria que els atacants no només estaven sota la influència del grup jihadista, sinó que van ser coordinats pel grup des dels seus feus a Síria i l'Iraq. Hi apareixen els nou homes identificats com a autors dels atacs, la majoria dels quals eren nascuts a França i Bèlgica.

El vídeo comença amb una edició de notícies sobre els atemptats, amb infografies que il·lustren les ubicacions sobre un mapa aeri de París de l'Estadi de França, els cafès i la discoteca Bataclan, que van ser assaltats. S'hi mostra Abdelhamid Abbaoud, presumpte cap dels atacs, que va morir el 18 de novembre en l'assalt de la policia francesa en un pis del barri de Saint-Denis. Abaoud amenaça el primer ministre francès, Manuel Valls, i el president François Hollande, i també amenaça les forces de la coalició encapçalada pels Estats Units que bombardegen Síria i l'Iraq. El vídeo està fet en francès i subtitulat en anglès.

Hadfi, de 20 anys i el més jove dels terroristes –va morir en l'atac a l'Estadi de França–, hi apareix participant en la decapitació. Amimour, de 28 anys, i Omar Ismail Mostefai, identificats per la policia com els atacants del Bataclan, surten al vídeo després d'una altra decapitació, en un paisatge desèrtic. Segons els activistes del grup Raqqa Està Morint en Silenci, que s'oposa a l'EI i al règim sirià, la víctima de la decapitació és un civil de Raqqa.