L'Estat Islàmic anuncia la decapitació d'un ostatge croat a Egipte

Era treballador d'una empresa francesa de gas. Els jihadistes del Sinaí havien demanat l'alliberament de les "dones musulmanes" preses pel règim d'Al-Sissi

La branca egípcia de l’Estat Islàmic, anomenada Província del Sinaí, ha anunciat aquest dimecres la decapitació d’un ostatge croat que estava segrestat des de feia uns dies . Es tracta de Tomislav Salopek, treballador d’una companyia de gas francesa. El grup ha difós imatges de l’execució, la primera que es coneix del grup, a través de les xarxes socials, segons ha explicat el centre nord-americà de monitoratge de grups islamistes SITE.

En un vídeo publicat aquest dimecres a les xarxes socials, l’autenticitat de la qual no ha estat confirmada, es mostra la imatge d’un cos estès a terra, al costat d’una bandera jihadista, que podria pertànyer a Salopek, treballador de l’empresa francesa Compagnie Générale de Géophysique ( CGG).

El grup Província del Sinaí, que va segrestar Salopek el 22 de juliol mentre viatjava al Caire, justificava en les imatges la mort "de l’ostatge croat per la implicació del seu govern en la guerra contra l’Estat Islàmic". Feia tres dies que havien amenaçat de matar-lo si el govern egipci no alliberava les “dones musulmanes” empresonades pel règim d ' Abdel Fatah al- Sissi. Els jihadistes van fer fins i tot un compte enrere digital.

Un portaveu del ministeri de l’Interior egipci ha afirmat que "estaven confirmant la veracitat de les imatges". En canvi, el primer ministre de Croàcia, Zoran Milanovic, ha dit en una roda de premsa que no poden confirmar al cent per cent que les "horripilants imatges siguin verídiques". D'altra banda, l’empresa francesa ha comunicat que tampoc tenen cap mena d’informació addicional, més enllà de les imatges difoses per internet.