L'exèrcit ucraïnès exigeix mesures urgents per resoldre la crisi política

Els militars encara no s'havien pronunciat des de l'inici de les manifestacions antigovernamentals

L'exèrcit ucraïnès s'ha pronunciat aquest divendres després de dos mesos de silenci sobre la crisi política que viu el país. Els militars ha demanat al president del país, Víktor Ianukóvitx, que prengui mesures urgents per evitar que es posi en perill la integritat territorial de l'estat.

A través d'un comunicat, l'exèrcit qualifica d'inadmissible l'ocupació d'edificis governamentals i els impediments als funcionaris públics perquè exerceixin les seves tasques.

L'oposició no s'ha referit de moment al comunicat en què els militars expressen la seva preocupació. El president Ianukóvitx ha revocat aquest divendres les lleis repressives que van desencadenar l'última onada de disturbis a Kíev i també l'amnistia per als detinguts durant les protestes dels darrers dos mesos.

Al cor de la protesta, la plaça de la Independència de Kíev, coneguda com a Euromaidan, centenars de persones segueixen acampades en tendes i protegides darrere de barricades, tot i les baixes temperatures.

D'altra banda, el líder opositor Vitali Klitxkó ha denunciat aquest divendres que les tortures que va patir l'activista Dmitro Bulátov, que va estar segrestat durant diversos dies, són un intent d'intimidar els ciutadans que no estan d'acord amb les autoritats del país.

Les protestes van començar al mes de novembre després que el president Ianukóvitx rebutgés signar un acord d'associació amb la Unió Europea.