CRISI DE L'EURO

Merkel i Barroso es reuneixen per avançar en la unió fiscal

Un grup d'alt nivell prepara un programa de reformes estructurals que inclou l'harmonització política i financera

La cancellera alemanya , Angela Merkel , es reuneix aquest dilluns a la tarda amb el president de la Comissió Europea , José Manuel Durao Barroso , a Berlín per preparar la pròxima cimera del Consell de la UE , els dies 28 i 29 de juny a Brussel·les .

El portaveu oficial de Merkel , Steffen Seibert , va comentar ja divendres a l'anunciar aquesta cita que tindrà caràcter reservat i que no hi haurà cap contacte amb la premsa. Durao Barroso , que ja va estar amb la cancellera la setmana passada amb motiu del Consell del Bàltic , és un dels quatre màxims representants d'institucions europees encarregats pels líders de la UE d'elaborar un pla per a la reestructuració profunda de l'eurozona .

La resta són el president del Consell , Herman van Rompuy ; el del Banc Central Europeu ( BCE ) , Mario Draghi , i el cap de l'Eurogrup , Jean -Claude Juncker , segons el dominical alemany ' Welt am Sonntag '. Van Rompuy , Durao Barroso , Junker i Draghi treballen , segons aquest mitjà , sobre quatre puntals : reformes estructurals , unió financera , unió fiscal i unió política , i el seu resultat ha de ser un pla concentrat a impulsar el creixement i no únicament en l'austeritat .

El BCE haurà d'estar preparat per actuar més decididament i dotar de mecanismes de supervisió sobre el conjunt del sector financer , a manera de premissa per a la creació d'un fons de rescat per a la banca , una qüestió fins ara rebutjada per Merkel .

Dissabte , en la reunió a la seu de la CDU , la cancellera ja va mostrar disposició a modificar almenys una de les fórmules que fins ara rebutjava el seu Govern , com és la implantació d'una taxa sobre les transaccions financeres .