Merkel i Putin acorden obrir una investigació internacional sobre l'abatiment de l'avió

Obama ja havia instat el president rus a conservar les proves "intactes"

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president rus, Vladímir Putin, han acordat avui posar en marxa una comissió d'investigació independent a nivell internacional per aclarir les causes de l'abatiment del vol MH17 de la companyia Malaysia Airlines, que dijous va causar la mort de 298 persones a l'est d'Ucraïna.

Els dos dirigents han mantingut una conversa telefònica en la qual Merkel també ha demanat al seu homòleg rus que faci valer la seva influència perquè els rebels pro-russos facilitin l'accés del personal de l'OSCE al lloc on va caure l'avió per recuperar els cadàvers i recollir proves.

A més , Putin ha coincidit amb Merkel en la necessitat que es reuneixi com més aviat millor el grup de contacte internacional – integrat per Ucraïna , Rússia i representants de l'OSCE– per negociar un alto el foc .

En aquesta mateixa línia va insistir divendres a la nit el president dels Estats Units, Barack Obama, que va trucar a Putin per demanar-li que permeti conservar "intactes" les proves de l'aparell sinistrat per facilitar una futura investigació.