Publicitat
Publicitat

Mohamed VI nomena el primer govern del Marroc liderat per un islamista

L'executiu sorgeix de les eleccions anticipades del 25 de febrer. Per primer cop els ministeris de l'Interior, Justícia i Exteriors són designats pels partits

Mohamed VI ha anunciat avui la composició del nou govern del Marroc, que serà el primer grup encapçalat per un islamista en la història del país. Abdelilà Benkiranen, del Partit Justícia i Desenvolupament (PJD), guanyador de les eleccions legislatives anticipades del 25 de novembre, serà el nou primer ministre. Les carteres d'Exteriors, Justícia i Interior queden per primer cop en mans dels partits polítics, en virtut de la reforma constitucional impulsada pel monarca per evitar la propagació de la Primavera Àrab dins el regne alauita.

Segons l'agència oficial MAP, Saad Edine Othmani serà el nou titular d'exteriors, i Mustafa Ramid assumeix el ministeri de Justícia. Tots dos pertanyen al PJD. La cartera d'Interior queda en mans de Mohand Laenser, del Moviment Popular, una formació amaziga. També formen part de la coalició de govern el nacionalista Istiqlal i l'excomunista Partit del Progrés i el Socialisme. 


Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT