Publicitat
Publicitat

Monti supera la primera moció de confiança al Senat

L'executiu tecnòcrata de l'excomissari europeu ha estat investit per una àmplia majoria, tal com es preveia. El gabinet sense polítics ha aconseguit 281 vots a favor i 25 en contra

El Senat ha validat aquest dijous el nou govern tecnòcrata d'Itàlia, format per 17 minsitres i dissenyat per Mario Monti, per 281 vots a favor i 25 en contra. El vistiplau final al nou executiu el donarà aquest divendres la Cambra de Diputats, on també es preveu que passi per majoria.

Hores abans, Monti ha dit a la cambra alta que Itàlia “no serà creïble si no torna a créixer” i ha afegit que Europa viu els moments més difícils des de la II Guerra Mundial. Per l'excomissari europeu cal accelerar les reformes econòmiques a Itàlia. Per això, el nou primer ministre ha exposat el seu programa de govern, que inclou retallades en el sector públic, reformes en el sistema de pensions i pujada d'impostos. Sobre la pressió dels mercats i les mesures exigides per Brussel·les, Monti ha dit que el futur de l'euro depèn també "del que faci Itàlia els propers dies”.

La Cambra de Diputats ha de donar el definitiu al nou gabinet italià, format per 17 ministeris, aquest divendres. Mentrestant, aquest dijous hi ha hagut manifestacions d'estudiants a Milà i a Roma en contra de les retallades.

Aquest executiu, que va prendre possessió dimecres, succeeix el del dimissionari Silvio Berlusconi i haurà de fer front a un dels moments més difícils de l'economia italiana, al punt de mira dels mercats i amb un deute del 120% del PIB. Berlusconi, que s'havia quedat sense majoria al Parlament, va abandonar dissabte, després d'haver aprovat les primeres reformes econòmiques exigides per Brussel·les.

Etiquetes

Més continguts de