Publicitat
Publicitat

Mor l'estudiant nord-americà que Corea del Nord va retornar en estat de coma

Trump denuncia la "brutalitat" del règim de Pyongyang

L'estudiant nord-americà Otto Warmbier, que va ser presoner a Corea del Nord durant més d'un any i va ser lliurat la setmana passada en coma a la seva família, ha mort aquest dilluns al seu Ohio natal. "Amb tristesa hem d'informar-los que el nostre fill, Otto Warmbier, ha completat el seu viatge a casa", ha explicat la família en un comunicat, en el qual es detalla que el jove, de 22 anys, va morir envoltat dels seus éssers estimats.

"Seria fàcil, en un moment com aquest, centrar-se en el que hem perdut, el futur que no passarem amb aquest jove afectuós, entretingut i brillant, l'entusiasme del qual no coneixia fronteres. Però hem triat enfocar-nos en el temps que ens ha donat aquesta persona extraordinària", ha destacat la família de l'estudiant. Al comunicat, els pares, Fred i Cindy Warmbier, agraeixen als doctors de l'Hospital de Cincinnati, al qual va arribar Warmbier el 13 de juny, que hagin fet tot el possible per salvar-li la vida, després d'haver estat lliurat per les autoritats nord-coreanes en coma i amb seriosos danys cerebrals.

El president Donald Trump ha condemnat a través d'un comunicat la "brutalitat" del règim nord-coreà, del qual ha denunciat que " no respecta l'estat de dret o la decència humana bàsica".

La família ha condemnat "l'horrible i tortuós abús" que el seu fill va patir a mans del govern nord-coreà, a qui responsabilitzen de la seva mort. Els pares asseguren que, malgrat que el jove va arribar a Ohio incapaç de parlar o respondre a estímuls, "l'expressió de la seva cara va canviar" l'endemà de la seva arribada. "Estava en pau. Era a casa i creiem que ho va poder sentir", ha indicat la família.

Warmbier portava més d'un any en coma, en què va entrar poc després de la seva última aparició en públic, durant el seu judici a Pyongyang el març del 2016 per, suposadament, haver robat un cartell de propaganda, segons la seva família.

El règim de Corea del Nord sosté que Warmbier va patir un brot de botulisme i li van donar una pastilla per dormir, però ja no es va tornar a despertar, cosa que la família nega.

Més continguts de