Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Netanyahu retorna les restes de 91 palestins morts en atacs contra Israel des del 1975

La repatriació era un dels punts previstos en l'acord que va posar fi a la vaga de fam dels presos. Hi haurà cerimònies a Gaza i a Cisjordània

Tel Aviv ha lliurat a l'Autoritat Palestina les restes de 91 palestins morts en atacs contra Israel perpetrats des del 1975, entre els quals hi ha suïcides i militants d'organitzacions armades. La repatriació es part del acord amb què es va acabar la vaga de fam que al maig van protagonitzar milers de presoners palestins a Israel.

Els taüts que contenen les restes, que havien estat enterrats en tombes numerades en un cementiri israelià per a "combatents enemics", han estat lliurats de matinada i s'han repatriat a Ramallah (79) i Gaza (12). Abans de tornar a enterrar els cossos se celebraran cerimònies a les dues ciutats. Segons els mitjans israelians, Hamàs farà un funeral militar per als originaris de Gaza, amb salves per a cadascun dels morts, que seran enterrats als pobles d'origen. A Ramal·lah, la cerimònia es farà al davant del palau presidencial.

Més continguts de