Nigèria
Internacional 08/03/2012

Una operació de rescat de dos segrestats europeus a Nigèria acaba amb la seva mort

Un britànic i un italià han mort durant l'operació impulsada per les autoritats nigerianes i forces de l'exèrcit anglès. Els dos homes van ser segrestats al maig per Al-Qaida

Afp
1 min
Imatge del vídeo difós a l'agost que mostra un dels ostatges amb els seus segrestadors / AFP

AbujaDos ostatges europeus –un britànic i un italià– han estat assassinats pels seus segrestadors durant l'operació de rescat militar de les forces de seguretat nigerianes i un operatiu britànic. Franco LaMolinara i Christopher McManus van ser segrestats al maig a Birnin Kebbi, capital de l'estat de Kebbi, al nord-oest de Nigèria. El grup islamista AQMI –la branca magrebina d'Al-Qaida– es va adjudicar la responsabilitat del segrest en un vídeo obtingut per l'agència AFP a l'agost.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre britànic, David Cameron, ha expressat el seu "més sincer condol per la víctima italiana" i ha lamentat la decisió de les autoritats britàniques i nigerianes, que havien iniciat l'operació militar convençuts que "era l'última possibilitat de salvar les vides dels ostatges".

Els dos homes eren enginyers que treballaven per a una empresa de construcció britànica amb seu a Nigèria. Van ser segrestats mentre ajudaven a construir un edifici del Banc Central a Birnin Kebbi.

stats