Cuba
Internacional 24/07/2012

Un membre de les Noves Generacions del PP, interrogat sobre la mort del dissident cubà Payá

Ángel Carromero, vicesecretari de la formació a Madrid, conduïa el cotxe que va patir l'accident en què va morir l'opositor. El ministeri d'Exteriors espanyol subratlla que no està detingut, sinó que col·labora en la investigació

Agències
1 min

La HavanaÁngel Carromero, vicesecretari de les Noves Generacions del Partit Popular a Madrid, està sent interrogat per les autoritats cubanes que investiguen les circumstàncies de l'accident de cotxe en què diumenge va morir el dissident cubà Oswaldo Payá.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Carromero conduïa el vehicle de lloguer que, segons la versió oficial, va perdre el control i va impactar contra un arbre. Fonts del ministeri d'Exteriors espanyol han explicat que no està detingut, sinó que està col·laborant en la investigació. L'espanyol va patir ferides lleus en l'accident i es troba a la ciutat de Bayamo acompanyat pel cònsol espanyol a l'Havana, Álvaro Kirpatrick.

En l'accident van quedar ferits lleus Carromero i el ciutadà suec Jens Aron Modig, tots dos donats d'alta aquest dilluns. El sinistre va acabar amb la vida de Payá i la d'un altre cubà, Harold Cepero, membre del Moviment Cristiano Liberación, liderat per Payá.

stats