37 detinguts a Hong Kong en una nova onada de protestes pro-democràtiques

Entre els arrestats hi ha menors i se'ls acusa de "dany criminal"

La policia de Hong Kong va detenir 37 persones en una nova onada de protestes als carrers a favor de majors llibertats democràtiques, en què van participar prop de 300 persones que corejaven consignes com "volem sufragi universal".

Les protestes es van produir especialment en les matinades d'ahir, dijous, i avui, divendres, al districte de Mong Kok, on es van registrar enfrontaments entre la policia i els manifestants.

Aquests van tractar d'ocupar alguns dels carrers del districte obrer sense èxit mentre centenars de policies s'esforçaven per contenir-les.

Entre els arrestats es troben persones d'entre 13 i 76 anys d'edat que van ser detingudes per presumptes delictes com els de "alteració de l'ordre públic en un lloc públic" i "dany criminal", ha dit avui la policia en un comunicat.

Un grup va ser detingut en intentar refugiar-se en un edifici residencial, i un altre al carrer de Nathan Road, una via que travessa la major part de la zona urbana de la península de Kowloon, on els manifestants van intentar tallar el carrer llançant contenidors d'escombraries a la calçada.

Es tracta dels enfrontaments més intensos viscuts entre la policia i els manifestants després que es desmantellessin les zones de les protestes al centre de la ciutat fa prop de tres setmanes, després de més de dos mesos d'ocupació.

Més continguts de