Una ONG denuncia el vaixell antirefugiats davant la fiscalia espanyola

La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat vol que s'aturi l'embarcació amb què l'organització ultradretana Generació Identitària pretén abordar les embarcacions dels immigrants

El vaixell de bandera djiboutiana 'C-Star', noliejat per l'organització d'ultradreta Generació Identitària, arribarà aquesta setmana a l'illa italiana de Sicília per iniciar el bloqueig a les embarcacions de refugiats al mediterrani, i la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ho vol impedir. L'ONG va presentar dilluns una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat que, emparant-se en la jurisdicció universal espanyola i el dret marítim internacional, exigeix la implicació "immediata" de la Guàrdia Civil per portar a terme "les accions necessàries" per detenir la nau.

100.000$

Defend Europe ha rebut grans donatius per finançar el bloqueig marítim als refugiats

La iniciativa xenòfoba de Generació Identitària, batejada amb el lema 'Defend Europe', ha aconseguit reunir més de 100.000 dòlars per llogar un vaixell i controlar les ONG que es dediquen al rescat d'immigrants. Segons han declarat els seus responsables, l'embarcació 'C-Star' està preparada per "atacar, bloquejar i, si cal, enfonsar" les embarcacions dels immigrants i refugiats que trobin al Mediterrani. Actualment el vaixell es troba ancorat al canal de Suez, a l'espera de dirigir-se cap a Catània (Sicília), on s'ha d'avituallar i recollir la tripulació, formada per joves d'extrema dreta.

Per a la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat els propòsits de Defend Europe són una clara violació del Codi Penal espanyol, de l'Estatut dels Refugiats del 1951 i de la Convenció de les Nacions Unides de Dret al Mar, ja que pretenen "atacar persones que fugen d'un conflicte armat" i al mateix temps "posen en risc les vides de les persones". L'ONG acusa l'organització ultradretana de pirateria, i demana l'actuació d'Espanya, tal com es va fer amb la detenció de pirates somalis a la Banya d'Àfrica.

Una trentena d'organitzacions contra el racisme i la xenofòbia han demanat a Itàlia que prohibeixi atracar la nau 'C-Star' al port de Catània. En cas d'aconseguir-ho, alerta la Xarxa Espanyola d'Immigració, el port més proper seria del de Maó, a les illes Balears, o els de Malta o Grècia, ja que l'espai marítim italià estaria tancat per l'organització xenòfoba. L'ONG pro refugiats ha remès aquest dimarts un escrit als grups polítics del Parlament Europeu per bloquejar tot l'espai marítim de la Unió a la nau de Generació Identitària.

Més continguts de