Obama demana "pau i calma" pels incidents a Ferguson

Sobre la crisi a l'Iraq: "Hem trencat el setge de l'Estat Islàmic als refugiats al mont Sinjar"

El president dels Estats Units ha comparegut aquest dijous, des de la residència on passa les vacances, Martha's Vineyard, per fer una crida a la calma als carrers de Ferguson. La ciutat de Missouri ha viscut aldarulls i protestes cada dia des de dissabte passat, quan un policia va matar a trets Michael Brown, un jove de 18 anys negre i desarmat.

Barack Obama ha dit que nord-Amèrica ha "perdut un jove en circumstàncies corprenedores", i que ha ordenat a l'FBI que investigui i aclareixi els fets. També s'ha referit als aldarulls, i ha avisat que "mai es poden excusar els saquejos o la violència contra la policia", i ha fet una crida a "la pau i la calma; ara és l'hora per dur a terme la investigació i fer justícia".

Fi de la crisi humanitària al mont Sinjar

En la mateixa compareixença, Obama ha parlat de la situació al nord de l'Iraq. El president dels Estats Units ha assegurat que la situació dels refugiats al mont Sinjar ha millorat i que no caldria evacuar-los o seguir enviant-los ajuda humanitària. "Hem trencat el setge de l'Estat Islàmic als refugiats. Hem deixat gent vulnerable sota resguard i hem ajudat a salvar moltes vides innocents; els americans hauríem de sentir-nos orgullosos", ha afegit.

Obama ha reiterat també que no hi haurà intervenció militar terrestre, i ha anunciat la retirada d'una part de les tropes enviades a l'Iraq. Tot i així, l'exèrcit dels Estats Units continuarà bombardejant zones controlades per l'Estat Islàmic "per tal de protegir instal·lacions americanes".


Més continguts de