CONFLICTE CIVIL

Plega el president de la República Centreafricana

El president interí de la República Centreafricana, Michel Djotodia, va cedir ahir a les pressions internacionals i va presentar la dimissió, juntament amb tot el seu govern de transició, durant la cimera de la Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica Central, reunida a N'Djamena, la capital del Txad, per tractar la situació de violència que viu el país.

Djotodia, que havia accedit al poder el març del 2013 després de derrocar el president François Bozize al capdavant del grup rebel de confessió musulmana Séléka, no ha pogut restablir l'ordre i la seguretat al país, que ha patit centenars de morts en els enfrontaments de les últimes setmanes. "La transició no ha funcionat tal com desitjàvem", va reconèixer ahir el president del Txad, Idriss Déby. El Consell de Transició Nacional es reunirà els pròxims dies per escollir un nou president.

La situació d'inestabilitat que viu el país des del cop d'estat va empitjorar el 5 de desembre, quan les milícies cristianes Antibalaka, partidàries de Bozize, van perpetrar diversos atacs que van desencadenar nous enfrontaments. L'ONU va autoritzar una intervenció militar francesa per restablir l'ordre.

Més continguts de