Publicitat
Publicitat

Síria

Hollande i Putin divergeixen sobre Síria: París vol la sortida d'Assad i Moscou rebutja sancions

El president rus ha qüestionat l'eficàcia de les sancions que l'ONU pugui imposar a Damasc. Putin assegura que seria "contraproduent" dir que el pla d'Annan ha fallat

La primera reunió entre el president rus, Vladímir Putin, i el seu homòleg francès, François Hollande, ha tingut aquesta tarda com a centre de la discussió la situació a Síria.

En la conferència de premsa posterior a la trobada, els dos líders han manifestat els punts d'acord i també els que els enfronten. Tant París com Moscou confien en una sortida política de la crisi, un objectiu que s'aconseguirà, segons ha dit el president francès, seguint el camí marcat pel pla de pau de l'emissari internacional, Kofi Annan.

En aquest sentit, Putin ha dit que seria "contraproduent dir que el pla d'Annan ha fallat". Els dos presidents han coincidit amb el perill de desestabilització regional que suposaria una guerra civil a Síria.

Les divergències les ha enumerat clarament Hollande: França exigeix la sortida del poder de Baixar al-Assad, mentre que Moscou no dóna suport a aquesta opció.

Recordant la matança d'Al-Haula, on aquesta setmana han mort un centenar de civils, Putin ha dit que les guerrilles de l'oposició "han matat un nombre similar de persones".

La roda de premsa ha servit al president rus per demanar garanties a l'OTAN en matèria de defensa antimíssils. Putin ha assegurat que fins que l'Aliança no afirmi que "les bases militars que creixen com bolets al voltant de Rússia" no suposen cap perill per a Moscou, el diàleg de Rússia amb els membres del Tractat Atlàntic no serà "amical".


Més continguts de