Rússia
Internacional 06/11/2012

Putin destitueix el seu ministre de Defensa per escàndol de corrupció

Serguei Xoigú, exministre d'Emergències i fins avui governador de la província de Moscou, substituirà Anatoli Serdiukov. Hi ha una investigació oberta per una presumpta estafa amb béns del ministeri de Defensa per més de 79 milions d'euros

Agències
1 min
L'exministre de Defensa, Anatoli Serdiukov, amb Putin i Medvédev / REUTERS

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, ha destituït aquest dimarts el ministre de Defensa, Anatoli Serdiukov, segons ha informat el Kremlin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La destitució es produeix després que el ministeri que dirigia Serdiukov es veiés implicat en un escàndol de corrupció. En lloc seu, el cap d'Estat ha nomenat Serguei Xoigú, exministre d'Emergències i fins avui governador de la província de Moscou. "Després de la situació que s'ha creat al voltant del ministeri de Defensa i amb la voluntat de crear condicions per a la investigació objectiva de tots els temes, he pres la decisió d'alliberar-lo del seu càrrec" ha dit Putin, quan comunicava el nou nomenament, segons ha informat l'agència oficial RIA Novosti.

Actualment hi ha una investigació oberta per una presumpta estafa amb béns del ministeri de Defensa per més de 3.000 milions de rubles, uns 79 milions d'euros, en què podria estar implicada l'empresa Oboronservice. D'acord amb aquesta investigació, aquesta companyia era utilitzada per vendre patrimoni del ministeri de Defensa, béns i accions a un preu per sota del mercat.

El portaveu de Putin, Dmitri Peskov, ha afirmat davant la premsa que la decisió de destituir Serdiukov la va prendre personalment el mateix cap del Kremlin. Ara bé, també ha precisat que el substitut, Xoigú, l'ha designat Putin perquè el primer ministre, Dmitri Medvédev, el va recomanar.

stats