Rebel·lió civil per alliberar un poble de Boko Haram

Un grup de caçadors s'organitzen per plantar cara els jihadistes nigerians

Un grup de caçadors i vigilants locals van matar a 75 membres de Boko Haram i van aconseguir alliberar la ciutat de Maiha, al nord-est de Nigèria, que estava sota control del grup terrorista, han informat avui diversos testimonis.

Els fets van passar ahir, quan centenars de caçadors i vigilants locals armats amb arcs, fletxes i matxets van entrar en diversos camions a la localitat de l'estat d'Adamawa, presa per Boko Haram dilluns, i es van enfrontar als insurgents.

"Hem hagut de despertar i lluitar contra els bastards que assetgen les nostres societats i maten ànimes innocents", va assegurar un dels caçadors que van participar en l'assalt, Baba Dauda, citat pel diari nigerià Premium Times .

Segons Dauda , "l a gent ha de preparar-se i començar a lluitar contra ells. Matem a molts. No tenim por de ser assassinats".

Sani Abubakar, un veí de Yola, capital d'Adamaw
a, va assegurar en declaracions als periodistes que "p rop de deu camions carregats amb caçadors es van dirigir a Maiha".

Un altre resident, Josuè Zirr
a, va dir que després de l'atac molts insurgents van fugir de la localitat i es van refugiar a Mubi, la segona ciutat més gran de l'estat.

Per la seva band
a, ni l'exèrcit ni les autoritats han confirmat aquests fets que van passar a Adamawa que, juntament amb els estats de Borno i Yobe, es troben en estat d'emergència des del maig passat.

En els últims mesos, Boko Haram ha emprès una campanya d'ocupació de territoris on posteriorment ha declarat un califat islàmic.

Així, desenes de localitats del nord del país estan sota el control dels terroristes després d'haver assassinat a centenars de persones -en la seva majoria cristianes-, el que suposa el seu primer pas en ferm per aconseguir l'objectiu d'implantar l'estat islàmic al país.

Boko Haram, el nom del qual significa en llengües locals "l'educació no islàmica és pecat", manté una sanguinària campanya que ha causat més de 3.000 morts en el que va d'any, segons dades del govern nigerià.