El govern britànic punxa els cables de fibra òptica per accedir a les comunicacions mundials

El govern del Regne Unit recopila més dades dels ciutadans que no pas els Estats Units, segons una nova filtració de Snowden a 'The Guardian'

El govern del Regne Unit recopila més dades dels seus ciutadans i de comunicacions amb l'exterior que no pas els Estats Units. És la conclusió a què arriba el diari britànic 'The Guardian' en la publicació d' una nova exclusiva d'Edward Snowden, el jove informàtic que ha sacsejat tant Washington com Londres en treure a la llum els programes d'espionatge massiu que duen a terme els dos països.

D'acord amb els darrers documents filtrats, l'agència d'intel·ligència del Regne Unit que s'encarrega de supervisar les comunicacions –el Government Communications Headquarters (GCHQ)– té accés als cables de fibra òptica que transporten totes les trucades per telèfon del món i el trànsit d'internet. Amb aquesta gran quantitat de metadades, "ha començat a processar quantitats ingents d'informació personal i íntima que està compartint amb la seva agència germana als Estats Units, l'Agència de Seguretat Nacional (NSA)".

Més continguts de