Rússia
Internacional 09/09/2013

Multitudinària manifestació a Moscou contra el frau en les municipals

L'opositor Alexei Navalni mobilitza els seus votants per reclamar una segona volta. Denuncia que el candidat oficialista no ha obtingut la majoria dels vots

Agències
1 min

MoscouMilers de persones han omplert aquest dilluns la plaça Bolotnaia de Moscou per protestar contra el suposat frau en les eleccions municipals de diumenge a la capital russa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Alexei Navalni, el derrotat candidat opositor a l'alcaldia, havia convocat els seus seguidors a una manifestació per exigir una revisió de les eleccions. Tot i que encara no es coneixen les xifres de participació, la plaça s'ha omplert. Les autoritats havien permès l'assistència de 2.500 persones.

L'actual alcalde i candidat oficialista a la reelecció, Serguei Sobianin, ha obtingut la victòria amb un 51% dels vots, segons xifres oficials. Nalvani n'hauria obtingut un 27%. Aquest resultat elimina la necessitat de celebrar una segona volta, però el recompte fet per l'equip de Navalni apunta que Sobianin no hauria arribat a la majoria i ara reclamen que es recompti el vot.

Navalni ha declarat obertament que les eleccions no han sigut transparents i que no representen la voluntat real dels ciutadans russos.

stats