Retiren el vídeo d'uns ultres búlgars que equipara Occident amb incest i pedofília

El grup qualifica l'Europa Occidental com a zona de "perversitat". A la gravació es defensen els valors ortodoxos

La Comissió Electoral de Bulgària ha ordenat retirar un vídeo de campanya per a les eleccions europees del partit ultranacionalista Ataka per presentar com a "valors euroatlàntics" la pedofília, l'incest i el matrimoni homosexual, segons informa l'agència EFE.

El vídeo, difós a Alfa TV, que pertany a la formació ultra, i que també ha circulat per internet, mostra el mapa d'Europa dividit en dos, amb la zona occidental –"de perversitat"– pintada de blau.

Mentrestant, la part oriental, amb els valors ortodoxos "correctes" i en la qual està inclòs el territori de Rússia, està pintada de vermell.

A la zona blava, segons Ataka, regnen valors com la pedofília, el matrimoni homosexual, representats per homes barbuts fent-se petons, l'incest, l'OTAN i també el terme "intervenció", al costat d'escenes de violència a Ucraïna.

Defensa de la tradició

Enlloc d'aquests "valors" Ataka contraposa fotos i vídeos d'una nena amb vestit nacional, un sacerdot i un temple, així com una boda segons el ritual ortodox.

Ataka, que té 23 diputats al Parlament búlgar de 240 escons, té una intenció de vot d'entre el 2 i el 3%, segons els darrers sondejos per als comicis europeus del 25 de maig.

El partit d'ultradreta és conegut a Bulgària per les seves postures racistes i homòfobes, i recentment per donar suport a l'annexió a Rússia de la península ucraïnesa de Crimea.