Almenys 40 pro-russos moren en combats a l'est d'Ucraïna

L'exèrcit torna a recuperar la ciutat de Mariupol, que ha canviat de mans en diverses ocasions

El Ministeri de Defensa d'Ucraïna ha informat avui que almenys 40 pro-russos  han mort en els combats amb l'Exèrcit prop de la localitat de Stepànovka, a la regió de Donetsk, a l'est del país.

Segons un comunicat, en els combats d'ahir els insurgents "van perdre 12 màquines i més de 40 guerrillers, que transportaven una considerable quantitat d'armes". La nota precisa que en total van ser destruïdes tres columnes formades per rebels i una columna d'automòbils i blindats que es dirigia des del territori rus.

"Els militars van destruir dos vehicles blindats, dos tancs i dos camions Kamaz que portaven a bord metralladores Kord de 12,7 mil·límetres de calibre", assenyala la nota oficial.

A més, segons el ministeri, els militars ucraïnesos han aconseguit reprendre el control de diversos llocs fronterers ocupats pels separatistes al nord i sud de la regió de Lugansk i al nord de la regió de Donetsk, baluards de la revolta pro-russa.

Mentrestant, l'exèrcit també va informar que ha recuperat el control sobre la ciutat de Mariupol, també a la regió de Donetsk, on cinc milicians separatistes van morir i quatre militars ucraïnesos van resultar ferits. La bandera ucraïnesa torna a onejar als edificis oficials però el fet que la ciutat hagi canviat diverses vegades de mans fa difícil saber si aquesta situació es mantindrà.