Publicitat
Publicitat

Síria

Uns 1.600 sirians es refugien a Turquia fugint de la repressió del règim de Baixar

Xina i Rússia continuen oposant-se a una resolució de condema del Consell de Seguretat de l'ONU, que avui continua les deliberacions

Uns 1.600 sirians han creuat la frontera amb Turquia fugint de la repressió. El flux s'ha accelerat en els darrers dies, després que el règim de Baixar al-Assad acusés els opositors d'haver matat 120 policies a la ciutat de Jis al-Xugur, al nord del país.

La policia turca impedeix l'accés dels periodistes als refugiats, la majoria dels quals s'acullen en un campament tancat que la Creu Roja ha instal·lat al poble de Iailadgagi. A la població de Guvecci, a menys d'un quilòmetre de la frontera, s'estan mobilitzant camions i ambulàncies per acollir els refugiats. Alguns residents estan en contacte amb familiars que viuen al costat sirià de la frontera, i que es poden comunicar a través de telèfons mòbils de companyies turques, els únics que el règim no ha pogut bloquejar.

A més d'incrementar-se els fluxos, els periodistes destacats a la frontera apunten que el nombre de persones que arriben ferides també ha augmentat. Els que no s'instal·len al camp i són acollits per familiars tenen massa por per parlar amb la premsa. Els pocs testimonis que s'han pogut recollir parlen d'un fort desplegament de tropes als voltants de Jis al-Xugur. Alguns apunten també que molts soldats s'estan adreçant cap a la frontera per desertar.

Malgrat que el moviment de refugiats denota un agreujament de la repressió, Rússia i la Xina continuen oposant-se a una resolució de condemna del Consell de Seguretat de l'ONU contra el règim. França i la Gran Bretanya, amb el suport de Portugal i Alemanya, han proposat un text que condemna la violació de drets humans i demana la fi de la violència i que es deixi entrar al país el personal humanitari. Avui han de continuar les deliberacions.


Etiquetes

Més continguts de