Publicitat
Publicitat

Noruega

La líder opositora birmana Suu Kyi es troba a Oslo amb Bono, el cantant dels U2

La líder opositora birmana Aung San Suu Kyi ha tancat la seva visita a Noruega amb una crida a la necessitat del "consens" entre les diferents parts de Birmània per continuar avançant en un procés que serà "bo" per a tot el país

Aung San Suu Kyi s'ha trobat a Oslo amb Bono, el líder dels U2 que reivindicaven en les seves gires el seu alliberament.

"Aquesta gira per Europa no és una celebració de la meva persona , sinó de tot els que han donat suport aquest moviment" , ha assegurat en una roda de premsa a Oslo amb Bono , cantant del grup U2 , i el ministre d'Afers Exteriors noruec , Jonas Gahr Støre .

Suu Kyi , que ha passat 24 anys de captiveri al seu país , ha defensat la necessitat d'aclarir diverses qüestions legals , especialment la llei sobre la ciutadania .

La líder birmana , Støre i Bono han intervingut prèviament en la inauguració de l'edició d'enguany del Fòrum Oslo sobre drets humans , on han
discutit sobre el paper del diàleg en la transició .

Un sistema judicial que no sigui corrupte és el més important perquè Birmània pugui evolucionar en la direcció correcta , ha dit  Suu Kyi en aquest fòrum .

Suu Kyi , de 66 anys , va arribar a Noruega divendres passat procedent de Suïssa , i l'endemà va pronunciar el discurs de recepció del Nobel de la Pau que li havia estat concedit el 1991 .

El seu marit i els seus fills van recollir llavors la medalla , el diploma i els 10 milions de corones sueques (una mica més d'un milió d'euros ) amb què està dotat el premi en absència de la guardonada , que 21 anys després ha pogut  viatjar a Oslo .

La primera gira mundial de Suu Kyi en 24 anys ha estat possible pel procés de reformes que intenta transformar l'autocràcia birmana en una democràcia parlamentària , des que l'última junta militar es va dissoldre i va traspassar el poder a un govern civil afí el 2011 .

Acompanyada per Bono , Suu Kyi viatjarà a Irlanda , on romandrà sis hores abans de continuar cap a Londres .

Etiquetes

Més continguts de