Publicitat
Publicitat

Ucraïna

Timoshenko es deixa veure per primera vegada des de la presó

La líder opositora ucraïnesa somriu rere les reixes de la seva cel·la i demana "fermesa" als seus seguidors. L'exprimera ministra compleix condemna per abús de poder

Entre les reixes de la seva cel·la, Iulia Timoshenko, l'exprimera ministra i líder opositora ucraïnesa, ha somrigut i ha fet signes de salvació davant la dotzena de seguidors que corejaven "llibertat per Iulia" a l'exterior de la presó aquest divendres. Timoshenko va ser condemnada a set anys de presó després de ser declarada culpable d'un delicte d'abús de poder. Somrient i emocionada, ha saludat i demanat a aquells reunits davant la presó que es mantinguessin "ferms". "Aguanteu, estimats, tot anirà bé!", ha cridat l'ex primera ministra.

Aquesta és la primera vegada que es deixa veure des que va ser condemnada, el passat 11 d'octubre. L'acusació va denunciar que Timoshenko, que estava en presó preventiva des de l'agost passat, es va excedir en les seves atribucions com a cap de l'Executiu en signar un acord de gas amb Rússia l'any 2009. Les autoritats actuals consideren que el compliment de l'acord suposa una pèrdua de 80.000 milions de dòlars pel país.

Segons el sots-primer ministre i titular d'Indústries d'Ucraïna, Boris Kolesnikov, els acords fan que el país pagui 200 dòlars més que Alemanya i altres països europeus per cada mil metres cúbics de gas natural rus.

El Consell d'Europa ha criticat la sentència contra Timoshenko i ha alertat que "el judici de les decisions polítiques ha de deixar-se al Parlament i als electors, no als tribunals."

Etiquetes

Més continguts de