El fill i el gendre de Trump es van reunir amb una advocada vinculada al Kremlin just després que l'actual president fos escollit candidat republicà

Segons la informació del 'New York Times', tots dos han confirmat que la reunió es va celebrar a la Torre Trump

El fill gran del president dels EUA, Donald Trump Jr., i el seu gendre, Jared Kushner, es van reunir amb una advocada russa amb connexions amb el Kremlin poc després que l'empresari obtingués la nominació com a candidat republicà a la presidència dels EUA, segons el 'New York Times' (NYT).

La reunió, en què també va participar el llavors director de campanya de Trump, Paul Manafort, va tenir lloc a la Torre Trump de Nova York el 9 de juny del 2016, ha revelat el NYT, que cita informacions confidencials del govern i entrevistes amb persones relacionades amb aquests documents.

Segons el diari, es va tractar de la primera trobada privada entre persones pròximes al president i un ciutadà rus i també la primera vegada que es coneix la implicació del primogènit de Donald Trump en una reunió d'aquesta mena.

Un consell federal especial i diversos comitès del Congrés dels EUA investiguen possibles contactes entre la campanya de Trump i representants russos, com a part d'una recerca més àmplia sobre les acusacions que Moscou va interferir en les eleccions presidencials als EUA del 2016.

Donald Trump Jr. ha confirmat la trobada en un comunicat en què la descriu com "una breu reunió introductòria" centrada principalment en l'adopció de nens, i ha dit que ell va demanar a Kushner i Manafort que participessin en la reunió, ha indicat el diari.

Un advocat de Kushner ha dit que el gendre de Trump "va assistir breument" a la reunió, ha explicat el NYT.

L'advocada russa convidada a la reunió de la Torre Trump és Natàlia Veselnítskaia, que, segons el diari, és coneguda per la seva activitat contra una llei nord-americana contra els abusos dels drets humans a Rússia que va portar el president rus, Vladímir Putin, a aturar les adopcions de nens russos als EUA com a represàlia.

Més continguts de