L'autor de l'atemptat de Boston demana perdó a les famílies de les víctimes

El jutge confirma formalment la sentència a mort per al jove de 21 anys

L'autor confés dels atemptats de la marató de Boston de 2013, Dzhokhar Tsarnaev, va demanar perdó durant el judici que va oficialitzar la seva sentència a pena de mort acordada per un jurat al maig.

El jutge, George A. O'Toole Jr., va dictar "pena de mort per execució" contra Tsarnaev per perpetrar els atemptats en què van morir tres persones i 264 van resultar ferides, la pitjor massacre comesa en territori nord-americà des de l'11 de setembre de 2001.

"Demano perdó per les vides que vaig arrabassar", va dir Tsarnaev, durant el judici celebrat a Boston. Més de 20 víctimes dels atemptats van expressar el seu dolor amb emotives intervencions, en què alguns d'ells van perdonar l'acusat.

La decisió del jutge, que oficialitza el veredicte per unanimitat adoptada pel jurat el 15 de maig, no finalitza el procés perquè la defensa va confirmar que recorrerà la sentència. Així, Tsarnaev, de 21 anys, podria romandre en el corredor de la mort durant dècades.

O'Toole va formalitzar el veredicte del jurat, que va determinar que Tsarnaev era culpable de sis dels 17 càrrecs que podien comportar la pena de mort, tot i estar acusat de 30 càrrecs més. Entre els quals l'ús d'arma de destrucció massiva per haver posat olles de pressió, amb el seu germà, a la línia de la marató de Boston. A l'abril, el jurat també va declarar Tsarnaev culpable de la mort del policia de l' Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

La pena capital contra Tsarnaev va ser sol·licitada des de l'àmbit federal, ja que l'estat de Massachusetts va abolir aquesta pràctica durant la dècada de 1980.