Els kurds de Turquia se subleven per la passivitat contra el jihadisme

El govern declara toc de queda en algunes regions

La passivitat de Turquia davant l'amenaça jihadista de l'Estat Islàmic passa factura als carrers del país. Milers de kurds turcs es manifesten per exigir el seu govern més contundència contra els milicians que assetgen des de fa mesos la ciutat fronterera de Kobane. Almenys quatre persones han mort en les últimes hores en els enfrontaments amb la policia però les víctimes mortals arriben a la dotzena si es comptabilitzen les protestes iniciades fa una setmana.

Una de les últimes víctimes és un jove de 17 anys que va morir a la província de Mus, quan un pot de gas lacrimogen disparat per la Policia li va colpejar el cap. La resta de morts, la majoria per trets, es van produir en els enfrontaments entre activistes kurds d'esquerra, enemics acèrrims del jihadisme, amb presumptes seguidors de Hüda-Par, un partit islamista radical amb presència a les regions kurdes de Turquia.

El ministre de l'Interior turc, Efkan Ala, ha anunciat que posarà "fi a aquesta situació irracional", en referència a les protestes. A més, el govern ha declarat un toc de queda "fins a nova ordre" que prohibeix sortir al carrer en regions de majoria kurda.

Més continguts de