"La UE vol deteriorar les condicions d'acollida perquè no vinguin més refugiats"

L'alcalde de Lesbos denuncia en una entrevista a Catalunya Informació la "política inhumana" d'Europa perquè els demandants d'asil que són a Turquia desisteixin d'anar a Grècia

Lesbos és l'illa grega que ha rebut més refugiats en els últims 2 anys. Només el 2015 hi van arribar 550.000 demandants d'asil i, tot i que el nombre de persones que es juguen la vida per arribar-hi ha disminuït després de l 'acord entre la UE i Turquia, encara hi ha milers de refugiats atrapats. 

En una entrevista al programa ' (Des)muntant Europa', de Catalunya Informació, quan li han preguntat per què els refugiats que són a l'illa no són traslladats a la Grècia continental per poder ser més ben acollits, l'alcalde de Lesbos, Spiros Galinos, ha exclamat:  "És el mateix que em demano jo, i l'única explicació que hi veig és que la Unió Europea té la intenció de deteriorar la situació i les condicions d'acollida dels demandants d'asil a l'illa per enviar un missatge als altres refugiats que s'estan esperant per travessar el mar des de Turquia i arribar a Europa: que sàpiguen que les condicions aquí són dolentes i que no vinguin a Lesbos, a Grècia, a la Unió Europea".

Galinos denuncia que "això és una política inhumana de la Unió Europea" i afegeix que hi està "completament en desacord". També considera que "la Unió Europea i el govern grec han comès molts errors" i destaca que fins al 25 de setembre del 2015 a Lesbos van "fer front a la crisi completament sols". 

Spiros Galinos va visitar Barcelona el març del 2016 per signar un conveni de col·laboració amb l’ajuntament d’Ada Colau sobre la gestió de la crisi dels refugiats. 

Més continguts de