Ucraïna acusa Rússia de traslladar tancs per la frontera

El president Poroixenko adverteix Putin que la incursió és "inadmissible"

L'alto el foc a l'est d'Ucraïna s'allunya. El govern d'aquest país ha acusat avui Rússia de permetre que tres tancs i altres vehicles militars creuessin la frontera per ajudar els milicians pro-russos.

"Hem observat columnes que passaven amb transports blindats de personal i peces d'artilleria i tancs que, segons la nostra informació, travessaven la frontera i aquest matí es trobaven a la ciutat de Snizhnye", ha confirmat el ministre de l'Interior, Arseni Avakov, en declaracions a la premsa. No obstant, es desconeix qui anava dins dels combois, si eren milicians o soldats de l'exèrcit rus.

Malgrat tot, per Ucraïna es tracta d'una clara evidència que Rússia està enviant armes o ajudant els rebels militarment. El president ucraïnès, Petró Poroixenko, ha fet saber a través d'una conversa telefònica al seu homòleg rus, Vladímir Putin, que la incursió de tancs és "inadmissible". Els dos mandataris van mantenir una breu trobada la setmana passada durant la commemoració del desembarcament de Normandia que va posar fi a la II Guerra Mundial, i no han transcendit fins avui més contactes bilaterals que puguin ajudar a desencallar el conflicte entre tots dos països que va tenir el seu punt àlgid durant la crisi de Crimea.

Per la seva banda, Avakov s'ha limitat a denunciar que Rússia no ha complert la seva promesa d'endurir els controls fronterers.


Més continguts de