REVOLTA A EGIPTE

Missatge de Vodafone: "Les forces armades vetllen per la vostra seguretat"

La companyia telefònica denuncia que les autoritats egípcies els han obligat a difondre SMS progovernamentals sense identificar-ne la font

La companyia telefònica Vodafone ha denunciat aquest dijous en un comunicat públic que el govern de Hosni Mubàrak els ha obligat a difondre missatges favorables al règim als seus abonats amb servei de telefonia mòbil. Segons el comunicat, els missatges no eren atribuïts amb claredat a les autoritats, de manera que podia semblar que els distribuïa la companyia.

Segons la firma britànica, ja ha presentat una queixa per aquests fets davant les autoritats egípcies. El comunicat indica que el govern els ha obligat a difondre aquests SMS basant-se en una llei que s'aplica a les companyies de telèfon mòbil establertes al país.

Tot i no donar cap detall sobre el contingut dels missatges, Vodafone sí que ha assegurat que no tenia cap control sobre aquests SMS i el seu contingut, i ha qualificat la situació "d'inacceptable".

Segons periodistes de l'agència AFP, un d'aquests SMS deia:"Les forces armades vetllen per la vostra seguretat i no utilitzaran la violència contra aquest gran poble".

Un altre dels missatges exhortava "cada mare, pare, germana i germà, i tot ciutadà honorable" a "protegir el país".

"A la joventut d'Egipte: malfieu-vos dels rumors, escolteu la veu de la raó, Egipte està per damunt de tot, preserveu-lo", afegia un tercer missatge.

Els operadors de mòbil a Egipte, entre els quals hi ha Vodafone Egypt, també han estat obligats moltes vegades a suspendre els seus serveis en determinades zones del país, a demanda de les autoritats.


Més continguts de