Washington insisteix en el dret d'Israel de defensar-se dels coets de Hamàs

Els Estats Units creuen que Israel té dret a defensar-se dels coets disparats des de Gaza i els atacs llançats fora dels túnels transfronterers , segons ha afirmat avui el secretari d'Estat dels Estats Units , John Kerry . "[Israel] dret d'entrar i prendre el control d' aquests túnels " , ha assegurat Kerry en declaracions a la cadena de televisió Fox News . "Nosaltres donem suport completament a  això . I donem suport al dret d'Israel a defensar-se dels coets que contínuament li disparen ".

Israel , que ha acusat els milicians palestins de Hamàs d 'utilitzar civils com a escuts humans per al llançament de coets des de zones residencials , va engegar dijous passat una invasió terrestre a la franja de Gaza després de 10 dies d'ofensiva per aire i mar . Almenys 62 palestins han mort en els bombardejos d'avui, que el govern d'Israel ha ordenat contra un barri de Gaza .

En l'entrevista, Kerry ha instat Hamàs a considerar un alto el foc . "És important que Hamàs faci ara un pas endavant i sigui raonable i entengui que si  vostè accepta l'alto el foc se salvaran  vides" , ha etzibat.

En una altra conversa a la cadena CNN, el cap de la diplomàcia nord-americana ha avançat que el president, Barack Obama, l'enviarà al Pròxim Orient per tal que ajudi en els esforços que altres països estan fent perquè s'aconsegueixi una treva duradora entre Hamàs i Israel.