La Xina i Corea del Sud reiteren la seva oposició al programa nuclear nord-coreà

Xi Jinping i Park Geun-hye celebren la seva cinquena reunió en un any reforçant els vincles entre ambdós països

La Xina i Corea del Sud han ratificat aquest dijous la seva oposició a les intencions del seu veï nord-coreà de desenvolupar un programa nuclear amb finalitats militars. Els presidents d'ambdós països, el xinès Xi Jinping i la sud-coreana Park Geun-hye, s'han reunit aquest dijous a Seül amb motiu de la visita de Xi Jinping a Corea del Sud celebrant la cinquena reunió des de l'elecció dels dos mandataris al 2013. La Xina i Corea del Sud han acordat reforçar els seus vincles econòmics i comercials manifestant el seu compromís per concloure abans de finals d'any les converses per assolir un acord de lliure comerç.

"Les dues parts han reafirmat la seva oposició respecte el desenvolupament d'armament nuclear a la península de Corea", han afirmat Xi Jinping i Park Geun-hye en un comunicat conjunt al finalitzar la seva reunió. La Xina i Corea del Sud s'han mostrat partidàries de la reactivació del grup de sis països encarregats de negociar amb Corea del Nord la fi del seu programa nuclear conformat pels Estats Units, la Xina, Rússia, Japó, Corea del Sud i Corea del Nord inactiu des del fracàs de les darreres negociacions l'any 2008.

La reunió entre els mandataris xinès i sud-coreana té lloc enmig de la represa de les proves nuclears nord-coreanes que al llarg de la darrera setmana s'han traduït en el llançament de tres míssils de curt abast des de la costa est del país. Els països occidentals, encapçalats pels Estats Units, han pressionat a la Xina per tal que obligui al seu aliat nord-coreà a frenar les proves nuclears que han suposat la imposició de sancions per part de la ONU a Corea del Nord.