MÓN
Internacional 07/07/2013

Seül i Asiana Airlines enviaran equips a investigar l'accident de San Francisco

De moment, l'accident s'ha saldat amb la mort de dues persones i 182 de ferides, 49 d'elles en estat greu, si bé encara és una dada provisional, perquè es desconeix amb exactitud si hi ha més víctimes mortals

Agències
2 min
L'avió en flames, pocs després de l'accident. EFE/EPA/YONHAP

SeülEl Govern sud-coreà i la companyia Asiana Airlines enviaran aquest diumenge equips a San Francisco (EUA) per investigar l'accident del vol 214 d'aquesta aerolínia, que s'ha saldat de moment amb dos morts i 182 ferits, ha informat l'agència Yonhap. L'avió, un Boeing 777 amb 307 persones a bord (291 passatgers i 16 tripulants) procedent de Xangai i que va fer escala a l'aeroport sud-coreà d'Incheon, es va estavellar en aterrar a l'aeroport internacional de San Francisco.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dos dels ocupants han mort, mentre que 182 han estat traslladats a hospitals, dels quals almenys 49 es troben en estat greu, segons han explicat autoritats nord-americanes i sud-coreanes. El ministeri d'Afers Estrangers sud-coreà ha explicat en roda de premsa que creu que una de les dues víctimes és una dona amb passaport xinès, i que encara queda per confirmar la nacionalitat i la resta de dades rellevants de l'altra.

Segons Asiana, en el vol 214 viatjaven 141 ciutadans xinesos, 77 coreans, 61 nord-americans i un japonès. Poc després que la segona aerolínia de Corea del Sud anunciés l'enviament aquest diumenge mateix d'un equip a San Francisco, un portaveu del Ministeri de Transport sud-coreà ha explicar a Yonhap que farà el mateix al voltant de les 13.00 (4.00 GMT) hora local.

Es preveu que equips de la Junta Nacional per a la Seguretat en el Transport dels Estats Units, que ja ha desplaçat personal a San Francisco, del Ministeri de Transport sud-coreà, d'Asiana, i del constructor Boeing duguin a terme una investigació conjunta sobre l'accident, ha precisat el portaveu. El director d'Aviació del Ministeri de Transport, Choi Jeong-ho, ha explicat en roda de premsa que la causa exacta de l'accident encara ha de ser determinada.

La clau, a la caixa negra

"Els nostres investigadors revisaran en primer lloc la caixa negra, l'àudio de la torre de control i qualsevol altra informació a què es pugui accedir amb rapidesa per poder determinar la causa", ha precisat en declaracions recollides per Yonhap. Aparentment, l'avió ha realitzat la maniobra d'aterratge amb un angle anormal i ha colpejat la pista amb la part posterior en tocar terra.

Com a conseqüència d'això, el pilot ha perdut el control i l'aparell s'ha arrossegat embolicat en una densa columna de fum blanc fins que s'ha aturat. Més d'un centenar de passatgers ha pogut escapar per les rampes inflables d'emergència abans que es calés foc a l'aeronau sinistrat. poder escapar per dues portes al costat esquerre de l'aeronau emprant les rampes inflables per a les sortides d'emergència, abans que es calés foc a l'aeronau sinistrat.

stats