Internacional 03/01/2016

Acusen d'assassinat els dos jueus extremistes que atacar una casa a la Cisjordània ocupada al juliol

L'incendi provocat pel còctel Molotov que van llençar dins la casa va matar tres membres d'una família, un dels quals era un nadó de 18 mesos

Reuters/ara
1 min
Un home que porta en braços el cos del nen palestí que va morir ahir a la matinada a Duma, al nord de Ramal·lah, encapçala la comitiva de l’enterrament.

Lod (Israel)La fiscalia israeliana ha presentat aquest diumenge càrrecs d'assassinat contra els jueus extremistes responsables d'un atac amb un còctel Molotov en una casa al poble de Duma, al nord de Ramal·lah, a la Cisjordànica ocupada, que va provocar la mort de tres dels membres de la família que hi vivia, un dels quals era un nadó de 18 mesos.

Un portaveu de la cort no ha confirmat l'informe amb l'argument que els càrrecs encara no s'han fet públics de manera formal. Dels dos acusats, l'adult ha sigut acusat d'assassinat. L'altre és un menor i ha sigut acusat de còmplice d'assassinat.

L'atac va provocar una onada de protestes que es van estendre ràpidament. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu va qualificar l'atac de "terrorisme". Pocs dies després va engegar una sèrie de mesures excepcionals. per evitar més atacs i va prometre "tolerància zero".

stats