Estats Units
Internacional 14/06/2012

Adelson dóna 10 milions de dòlars a la campanya de Romney

La donació és la quantitat més gran que ha rebut el comitè que recapta fons per a Romney. El magnat, un dels principals membres del lobi jueu, ja havia destinat 20 milions de dòlars a la campanya a les primàries de Newt Gingrich.

Efe
1 min
Romney es disculpa per un acte homòfob quan era adolescent

WashingtonEl magnat de casinos i responsable del projecte Eurovegas, Sheldon Adelson, ha donat 10 milions de dòlars –7,9 milions d'euros– a la campanya del virtual candidat republicà, Mitt Romney, segons ha informat avui el diari 'The Washington Post'. Adelson ha donat la suma a Restore Our Future, un grup teòricament aliè a l'equip de campanya, però que dóna suport a la candidatura de Romney.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta és fins ara la quantitat més generosa oferta a Restore Our Future, un dels principals super-PAC –les sigles en anglès per Comitès d'Acció Política– que donen suport a la candidatura de Romney, el qual es proclamarà candidat oficial republicà a finals d'agost a la convenció nacional del partit. Els super-PAC, com a novetat d'aquesta campanya presidencial, poden acceptar donacions individuals il·limitades.

Durant les primàries republicanes, Adelson i família van destinar fins a 20 milions de dòlars –15,9 milions d'euros– a la campanya de Newt Gingrich, expresident de la Cambra de Representants i ara, fora de la cursa per la nominació republicana. Adelson és el vuitè home més ric del món, amb una fortuna calculada de 25.000 milions de dòlars –19.800 milions d'euros– i un dels donants més influents per al Partit Republicà.

Adelson, igual que altres donants del costat republicà o demòcrata, és una de les persones més influents en la política entre bastidors en aquesta campanya per a les presidencials de novembre, en la qual el demòcrata Barack Obama es juga la reelecció.

stats