REVOLTES AL MÓN
Internacional 20/11/2011

Desafiament a Occident: "Síria no es doblegarà"

El president, Baixar al-Assad, diu en una entrevista a 'The Sunday Times' que resistirà a les forces estrangeres i adverteix que una intervenció militar d'Occident desencadenaria un "terratrèmol" al Pròxim Orient

Agències
2 min
Un grup de nens es manifesten contra Al-Assad / REUTERS

Damasc i LondresEl president sirià, Baixar al-Assad, ha promès prendre mesures energètiques per combatre els seus oponents, malgrat les amenaces de la Lliga Àrab, i ha assegurat que el seu país "no es doblegarà".

En una entrevista publicada aquest diumenge al diari The Sunday Times, Al-Assad ha dit que els atacs a l'exèrcit sirià la setmana passada demostren que el seu govern s'enfronta a operacions armades i no a protestes pacífiques.

"El conflicte continuarà i la pressió per subjugar Síria seguirà. Síria no es doblegarà", ha advertit. Ha afegit que ell personalment lluitarà i morirà resistint les tropes estrangeres.

Al-Assad acusa la Lliga Àrab de crear pretextos per a una intervenció de les forces occidentals al país i alerta que una acció militar desencadenaria un "terratrèmol" al Pròxim Orient.

La Lliga Àrab no cedeix

La Lliga Àrab ha rebutjat aquest diumenge les condicions imposades pel règim de Damasc per rebre la missió d'observadors que contempla el full de ruta d'aquest organisme per sortir de la crisi.

En un comunicat, la Secretaria General de l'organització assegura que les modificacions proposades per Síria en un escrit entregat el passat dijous "afecten l'essència del protocol i canvien fonamentalment la naturalesa de la missió de la delegació, que es comprovar l'aplicació de la fulla de ruta".

Atacs al partit governant

Diversos coets han impactat aquest diumenge contra un edifici del partit governant Baaz al centre de Damasc, on s'han registrat diverses explosions.

Aquest dissabte era la data límit de l'ultimàtum que la Lliga Àrab va donar al règim d'Al-Assad per aturar la violència. Malgrat el termini, 14 persones han mort a mans de les forces de seguretat. L'Observatori Siri de Drets Humans ha confirmat la mort de 12 persones en registres a domicilis privats, a més de la mort de dos desertors de l'exèrcit en enfrontaments a la ciutat d'Homs, un dels principals punts de la dissidència armada.

Més de 3.500 persones han mort al país des de l'inici de les revoltes a mitjans del març passat, segons les últimes xifres de les Nacions Unides.

stats