Internacional 29/11/2015

Afluència massiva al funeral d'un conegut advocat prokurd

Efe
1 min
L'advocat pro-kurd i defensor dels drets humans Tahir Elçi va morir ahir en un tiroteig. REUTERS

AnkaraCentenars de milers de persones han acudit al funeral del prestigiós advocat pro-kurd i activista dels drets humans Tahir Elçi, que va morir ahir en un tiroteig a la ciutat de Diyarbakir.

Durant l'esdeveniment van morir també dos policies i una desena de persones van quedar ferides. Per ara, es desconeix si Elçi era l'objectiu o va morir pel tiroteig entre els atacants i les forces de seguretat.

Elçi, de 49 anys, era una de les veus més respectades a Turquia per les seves declaracions a favor de la sortida pacífica al conflicte kurd, que s'ha endut més de 45.000 persones els últims 30 anys. En un debat televisat a l'octubre, va dir que les milícies del PKK no eren una "organització terrorista", sinó una guerrilla amb fins polítics. Després d'això, va rebre amenaces de mort.

L'advocat va morir d'un tret al cap i el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, ha assegurat en roda de premsa que la pistola trobada prop del cos del lletrat era la mateixa que va disparar contra un dels policies.

stats