Publicitat
Publicitat

COSTA D'IVORI

Gbagbo és traslladat fora d'Abidjan per la seva seguretat

Costa d'Ivori intenta tornar a la normalitat després de setmanes d'enfrontaments, mentre les tropes d'Ouattara es despleguen a la capital econòmica del país

El president derrocat de Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, ha estat traslladat fora d'Abidjan, després de ser detingut per les forces lleials del president electe, Alassane Ouattara. El portaveu de l'ONU Farhan Haq ha indicat que l'organisme internacional ha ajudat a traslladar Gbagbo al nord del país, en un lloc on “estigui segur”. El parador de l'expresident ivorià no ha transcendit per mantenir la seva seguretat. Ouattara ha assegurat que Gbagbo serà processat al país, després de negar-se a abandonar el país i quan la comunitat internacional donava com a vencedor dels comicis el seu contrincant.

 

Costa d'Ivori intenta tornar a la normalitat el dia després de la caiguda de Gbagbo i de la crida d'Ouattara per a la reconciliació. Les tropes lleials al president electe s'han repartit per la capital econòmica del país per garantir la seguretat dels ciutadans. La comunitat internacional comença a donar el seu suport a Ouattara en la reconstrucció del país. París ha promès una ajuda de 400 milions d'euros per finançar les necessitats més urgents i contribuir a la reactivació econòmica.

Etiquetes

Més continguts de