EGIPTE

El nou govern

Mubàrak designa nou primer ministre i el primer vicepresident en 30 anys de règim

El cap de serveis d'Intel·ligència d'Egipte, Omar Suleiman, acaba de ser proclamat vicepresident del govern de Mubàrak. El nou primer ministre és Ahmed Shafik, expilot de les forces armades.

El militar Omar Suleiman, de 74 anys, és considerat una de les persones més properes a Mubàrak, a més a més d'un personatges estratègic per a les potències occidentals i per a Israel. A partir dels atemptats terroristes de l'11 de setembre el 2001 es va convertir en el mediador del conflicte a l'Orient Mitjà.

Fins l'any 2000 aquest càrrec era sempre secret a Egipte. Arran dels atemptats es va convertir en l'especialista en intel·ligència més important del Pròxim Orient. A més a més, s'ha donat a conèixer per la participació en les negociacions de pau entre Israel i Palestina i entre diferents grups dins de la Franja de Gasa.

Suleiman és la mà dreta del president i els analistes auguren que podria ser el successor de Mubàrak. El nou primer ministre , Ahmed Shakif, es l'exministre d'aviació des del 2002 i excomandant de les Forces Armades egípcies. Com a ministre, se'n va encarregar de modernitzar els aeroports egipcis.

Més continguts de