Internacional 19/04/2013

París confirma l'alliberament de la família de turistes francesos segrestats al Camerun

Un grup islamista va capturar-los el 19 de febrer a la frontera amb Nigèria. Eren tres adults i quatre nens

Efe
2 min
Captura d'un vídeo divulgat per Boko Haram amb la família segrestada. AFP

ParísEl president de França, François Hollande, ha confirmat aquest divendres l'alliberament en bon estat de salut de la família francesa segrestada al Camerun el 19 de febrer per un grup islamista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Amb un immens alleujament i gran alegria, el president de la República confirma l'alliberament dels set membres de la família", ha declarat Hollande en un comunicat en què ha precisat que tots gaudeixen de "bona salut" i que ja han arribat a Djaundé, la capital del Camerun.

El cap d'estat francès no ha ofert detalls sobre l'alliberament de la família Moulin-Fournier, que presumptament estava segrestada a Nigèria, on se'ls hauria traslladat després d'haver estat capturats per la secta islamista Boko Haram a la frontera.

Hollande ha agraït la col·laboració de les autoritats nigerianes i del Camerun i ha informat que el ministre francès d'Afers Exteriors, Laurent Fabius, s'ha desplaçat fins al Camerun perquè la família "sigui repatriada a França tan aviat com sigui possible".

Aquesta mateixa setmana, Boko Haram havia difós una gravació on el pare de la família, Tanguy Moulin-Fournier, demanava a les autoritats franceses i del Camerun que acceptessin les condicions exigides pels segrestadors, com l'alliberament de militants d'aquest grup empresonats al Camerun.

"Portem retinguts des de fa 25 dies en un lloc desèrtic. Les nostres condicions de vida són molt dues, sobretot per als nens. Perdem forces cada dia i comencem a emmalaltir. No aguantarem gaire més temps", va dir l'ostatge.

Mounlin-Fournier, que treballava per a una empresa francesa a la capital del Camerun, va ser segrestat quan visitava un parc natural del nord d'aquest país, prop de la frontera amb Nigèria, on va ser traslladat pels segrestadors. El ciutadà francès viatjava amb el seu germà –que viu a Barcelona des de fa 10 anys–, la seva dona i els seus quatre fills.

Hollande ha recordat que encara hi ha vuit francesos segrestats al Sahel.

stats