Internacional 23/02/2018

Un agent armat de l'institut de Florida no va fer res per aturar el tiroteig

El delegat del xèrif al centre escolar dimiteix en revelar-se que no es va enfrontar al tirador

Ara
2 min
Alumnes de l'escola de secundària Stoneman Douglas

BarcelonaL'agent armat assignat pel xèrif per protegir l'institut de Florida on la setmana passada van morir 17 estudiants no va fer res per aturar l'atacant, un exalumne del centre. L'home ha dimitit aquest dijous a la nit abans de ser suspès després que una investigació interna hagi tret a la llum un vídeo on se'l veu fora de l'edifici mentre el tiroteig tenia lloc a l'interior.

L'ajudant del xèrif Scot Peterson, que estava de servei i amb l'uniforme a la Marjory Stoneman Douglas High School, era l'únic agent de la llei armat que aquell dia era prop del lloc dels fets i no va aturar la massacre. La polèmica arriba just quan el president dels Estats Units, Donald Trump, proposa donar armes als professors que tinguin entrenament militar com a solució per evitar futurs tirotejos massius en centres escolars.

En el vídeo de les càmeres de seguretat es veu l'agent Peterson arribant al centre escolar 90 segons després que es comencessin a sentir els trets, però es queda fora de l'edifici durant quatre minuts. El tiroteig va durar sis minuts.

"Es veu l'agent arribant a la zona oest de l'edifici 12 i prenent posició, però sense entrar a dins del centre", ha explicat el xèrif en al·lusió a l'edifici del campus on va tenir lloc el tiroteig quan un exalumne de 19 anys, Nikolas Cruz, va entrar amb un rifle d'assalt AR-15 i va matar 17 persones, la majoria estudiants.

En resposta a la pregunta sobre què és el que Peterson hauria d'haver fet, el xèrif ha respost: "Entrar a dins. Enfrontar-se amb l'assassí. Matar-lo". L'agent no ha donat cap raó per la qual no va entrar dins de l'edifici per intentar aturar el tiroteig, segons el xèrif, que assegura que en veure el vídeo va decidir suspendre'l. Ell, però, va dimitir primer.

stats