Internacional 20/04/2020

Air France donarà mascaretes als seus passatgers quan no pugui garantir la distància social

La companyia ho anuncia arran de la polèmica per no respectar les mesures de distanciament en el vol entre París i Marsella d'aquest dissabte

Ara
1 min
Un avió d'Air France / EFE

BarcelonaL'aerolínia Air France ha anunciat aquest dilluns que distribuirà mascaretes entre els seus passatgers quan no pugui garantir la distància social en els seus vols. La decisió arriba després que es filtrés una fotografia del vol que va fer el trajecte entre París i Marsella aquest dissabte en la qual es podia observar que no hi havia separació entre els passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fotografia la va fer una periodista de la televisió pública France 3 que anava en el vol com a passatgera. Segons va explicar la periodista a Twitter, tot i que abans de l'embarcament la companyia va fer mantenir la distància de seguretat, un cop dins de l'avió els viatgers es van haver d'asseure junts. A més, la periodista remarca que en cap moment se'ls va demanar cap tipus de certificat per justificar el seu viatge en ple confinament.

Actualment, Air France opera el 5% dels seus vols habituals, principalment per garantir les rutes nacionals més importants, com ara les connexions de París amb Niça, Marsella o Tolosa.

Arran de les crítiques ocasionades per la imatge filtrada, Air France ha defensat que ara mateix en la majoria dels seus vols es pot mantenir el distanciament social recomanat per les autoritats perquè la taxa d'ocupació dels seus avions és del 50%. A més, asseguren que l'aire de la cabina es renova cada tres minuts per un sistema equipat amb els mateixos filtres que s'utilitzen als quiròfans.

stats