Nou Vídeo
Internacional 16/11/2011

El nou líder d'Al-Qaida diu que Bin Laden era un home "tendre i amable"

Ayman al-Zawahiri, que ha assumit el lideratge de l'organització, explica com era el seu predecessor en un vídeo de trenta minuts.

Reuters
1 min
Zawahiri, en el vídeo difós avui / AFP

El CaireOsama Bin Laden era un home "tendre i amable", diu en un vídeo el nou líder d'Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri. La gravació, difosa aquest dimecres en webs islamistes, es titula Uns dies amb l'Imam, i té una durada d'uns 30 minuts. Zawahiri diu que vol explicar el costat humà de Bin Laden, com una prova de la seva lleialtat. "La gent no sap que aquest home era tendre, educat, amable, amb sentiments refinats, encara que la seva vida era dura", explica el nou dirigent d'Al-Qaida. "Mai s'ha vist algú com ell", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Zawahiri, que va conèixer Bin Laden al Pakistan a mitjans dels anys 80 en la resistència contra l'ocupació soviètica de l'Afganistan, descriu el temps que va passar al seu costat com "un honor". Relata com, quan alguns membres de la seva família van morir, Bin Laden el va abraçar amb llàgrimes als ulls. També el descriu com un home molt preocupat per l'educació dels seus fills.

Els analistes apunten que, amb aquest vídeo, Zawahiri intenta guanyar popularitat entre els seguidors d'Al-Qaida mostrant la seva proximitat a Bin Laden.

stats