Internacional 23/07/2013

Al-Qaida reivindica la fuga massiva de presos a l'Iraq

Segons els terroristes, uns 500 reclusos s'haurien escapat dels centres després d'una sèrie d'atacs dilluns

Efe
1 min
Al-Qaida reivindica els atacs en dues presons d'Iraq / AFP

BagdadEl grup Estat Islàmic d'Iraq, vinculat a Al-Qaida, ha reivindicat aquest dimarts l'autoria dels atacs contra dues presons a prop de Bagdad, segons un comunicat a la pàgina web del mateix grup islamista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'organització ha assegurat que en els atacs als centres d'Abu Ghraib i Al Ta dilluns haurien mort 120 persones i més de 500 reclusos haurien aconseguit escapar.

Segons el ministeri de Justícia iraquià, però, haurien mort 38 persones i 39 més haurien resultat ferides en els assalts coordinats a les presons.

Les presons, un objectiu dels terroristes

Dotze cotxes bomba van explotar als accessos de les presons mentre els terroristes tallaven les carreteres que les comuniquen amb Bagdad per evitar l'arribada de reforços de seguretat.

Els integrants del grup islamista van entrar a les presons, on van enfrontar-se amb els guàrdies fins que van aconseguir prendre el control de les torres.

L'Estat Islàmic d'Iraq ha destacat que ha realitzat aquests atacs en resposta a la crida de fa un any del seu líder, Abu Bakr al Bagdadi, per dur a terme "atacs qualitatius" en presons per alliberar presos.

Les presons atacades dilluns són de les més grans de l'Iraq, en les quals hi havia centenars de reclusos per delictes de terrorisme, molts d'ells militants d'Al-Qaida, a més de delinqüents comuns.

stats