Internacional 08/09/2015

Alemanya podria acollir 500.000 refugiats a l'any

Ho ha afirmat el vicecanceller alemany, Sigmar Gabriel, convençut que la fortalesa econòmica del país permet assumir un gran volum de nouvinguts

Europa Press
1 min

BerlínEl vicecanceller alemany, Sigmar Gabriel, ha considerat que Alemanya estaria en capacitat d'acollir uns 500.000 refugiats a l'any durant uns anys per la seva bona situació econòmica. "Crec que nosaltres podem assumir de manera segura mig milió durant uns anys", ha declarat Gabriel, que també és líder del Partit Social Demòcrata (SPD), a la cadena ZDF a última hora d'aquest dilluns. "No tinc cap dubte, potser fins i tot més", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El vicecanceller ha ressaltat que "Alemanya és un país fort i compassiu" i ha afegit: "Simplement tenim una situació econòmica excel·lent". El govern alemany ha indicat que espera rebre aquest any unes 800.000 sol·licituds d'asil, quatre vegades més de les rebudes l'any passat. L'executiu d'Angela Merkel ha rebut elogis els últims dies després de decidir permetre l'entrada al país de milers de refugiats que havien quedat atrapats a Hongria.

stats