Internacional 25/11/2014

Alliberats els dos soldats segrestats per les FARC a l'est de Colòmbia

El govern espera que la posada en llibertat del general Alzate es produeixi molt aviat

Efe
1 min

BogotáEls soldats colombians César Rivera i Jonathan Díaz, segrestats per la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) el passat 9 de novembre, han estat posats en llibertat en una operació humanitària a càrrec del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'entrega s'ha produït en una zona propera a la localitat de Tame, al departament d'Arauca, fronterer amb Veneçuela, segons ha informat el CICR en un comunicat. Després de comprovar el seu estat de salut, han estat traslladats en helicòpter a Tame, Arauca, on han estat entregats a representants de l'Exèrcit. S'espera que en les properes hores viatgin a Bogotà, on els esperen els seus familiars.

"La participació del CICR per a facilitar l'alliberament ha estat possible gràcies a l'acceptació de la seva actuació com a intermediari neutral i imparcial per totes les parts del conflicte", ha dit Cristoph Harnish, responsable de l'organisme a Arauca.

El ministre d'Interior de Colòmbia, Juan Fernando Cristo, confia que l'alliberació del general de l'Exèrcit, Rubén Darío Alzete, i dos segrestats més es produeixi "molt aviat", per tal que es "reprenguin els diàlegs de pau" entre el govern i la guerrilla de les FARC, suspesos per l'executiu després dels raptes.

stats