Internacional 11/12/2016

Almenys 25 morts en un atemptat al complex de la catedral cristiana del Caire

Ha explotat un artefacte a la porta de l'església de Sant Pere, situada al costat de la catedral copta de Sant Marc i la seu del patriarca de l'Església ortodoxa copta

Efe
2 min
Una dona lamenta l'atemptat terrorista del Caire.

El CaireAlmenys han mort 25 persones i n'han quedat ferides 49 en l'explosió d'una bomba a la porta del complex eclesiàstic on hi ha la catedral cristiana copta del Caire, al barri d'Al-Abasiya, segons el ministeri de Sanitat.

D'acord amb el que ha explicat a l'agència Efe una font policial, l'atemptat s'ha fet amb un artefacte explosiu col·locat a la porta de l'església de Sant Pere, situada al costat de la catedral copta de Sant Marc i la seu del patriarca de l'Església ortodoxa copta, Teodor II .

Qui són els coptes? Per Ricard G. SamaranchL'explosió ha passat en el transcurs d'una missa en què participava un gran nombre de fidels, segons aquesta mateixa font, que ha explicat que l'entrada de l'església on s'ha col·locat l'explosiu dóna al carrer Ramsis, especialment transitat, i no a l'interior del complex catedralici.

El diari egipci 'El-Youm El-Sabaa' ha mostrat imatges de dins d'un temple ortodox en què es poden veure les destrosses causades per l'explosió i taques de sang a terra.

Fins ara no hi ha hagut cap que hagi reivindicat l'atac.

Egipte, convuls

Aquest atemptat ha passat dos dies després de la mort de sis policies en un altre atac amb bomba a prop de les Piràmides de Gizeh, a l'oest del Caire, que va ser assumit pel gairebé desconegut grup Moviment dels Braços d'Egipte-Hasm [Determinació].

Les forces de seguretat egípcies fan front a recurrents atemptats terroristes, especialment a la península del Sinaí, des del juliol del 2013.

No obstant això, els atemptats contra civils o cristians no són habituals, al país.

El complex atacat allotja la catedral de Sant Marc, la més gran de l'Àfrica i del Pròxim Orient.

stats